Cep telefonu sigortasına geçmeden telefon ilk keşfedildiği zaman sadece arama ve mesaj ile iletişim olanağı sunan teknolojik bir alettir. Geçirmiş olduğu evrim ile sosyal medya, mail, internette gezinme ve online alışveriş gibi birçok durum ile hayatımıza girerek kolaylık sağladı. Telefon alırken her zaman en iyisini satın almak isteriz. Almış olduğumuz telefonu kılıf ve ekran koruyucu gibi ekipmanlar ile korumaya çalışırız. Yalnız telefonumuzu korumak için sadece koruyucu ekipmanlar yeterli bir yöntem mi?
Tabi ki, ezilme veya çizilme gibi küçük hasarları bu aksesuarlar sayesinde koruma altına alabiliriz. Fakat o kadar önleme rağmen telefonlarımız hasar görebilmektedir ve büyük maliyetlere sebep olmaktadır. Bu hasarların maliyetleri gelen zamlar nedeniyle neredeyse yeni telefon ücretine tekâmül etmektedir. Bu noktada cep telefonu sigortası olası masraflara karşı güvence sunarak, yanımızda olmaktadır.
Cep telefonu sigortası, sunduğu teminatlar ile telefonunuzu kaza sonucu hasar görmesinden yüksek voltaj ile hasar görmesine kadar birçok riske karşı güvence altına almaktadır. Sağlamış olduğu güvence ile hasarların oluşması sonucunda ortaya çıkan mali kayıpları önleyerek kişilerin bütçesini korumaktadır.
Cep Telefonu Sigortası Neleri Kapsar?
Telefon sigortası kapsamı içermiş olduğu teminatlara göre belirlenmektedir. Teminatlar sigorta şirketlerine göre değişmektedir. Şirketler arasında genel olarak sunulan teminatlar aşağıdaki gibidir.
- Ekran kırılması hasarları,
- Hatalı aksesuar kullanımı hasarları,
- Hırsızlık hasarları,
- Kaza sonucu hasar görme hasarları,
- Pert hasarı,
- Sıvı teması hasarları,
- Yüksek voltaj ile hasar görme hasarlarını kapsamaktadır.
Bu teminatlar ile birlikte sigorta şirketlerinin sunmuş oldukları ek hizmetler sayesinde telefon sigortasının kapsamı genişletilebilir.
Cep Telefonu Sigortası Kapsam Dışı Kalan Haller Nelerdir?
- Yetkisiz kişilerce yapılan onarım yahut sigortalı tarafından onarım, tadilat ve her ne nedenle olursa olsun cihaza yapılan müdahaleler,
- Normal aşınma ve yıpranma, cihazda oluşan boya ve cila hasarları, çöküntüler veya çizikler vesaire cihazın çalışmasına engel olmayan işletim dışı ve yüzeysel hasarlar ile çürüme, paslanma, oksidasyon, batarya sızıntısı hasarları, pil ve bataryaların normal kullanımından kaynaklanan kullanım ömrü ve performans azalması,
- Sigortalının ağır kusuruna dayalı ya da kasten verdiği zarar sonucu oluşan hasarlar,
- İletişim veya uydu sistemlerindeki hatalar da dahil, ancak sadece bunlarla sınırlı olmamak üzere, cihazın çalışmasına engel teşkil etmeyecek yazılım hatası veya veri hatasının sebep olduğu masraf ve zararlar,
- Sigortalının fiillerinden sorumlu olduğu aile bireylerinin veya birlikte yaşadığı diğer kişilerin yaptığı kasti hareketler ve/veya kanuna aykırı fiillerden kaynaklanan hasarlar,
- Pencereleri iyice kapatılmış, bütün kapıları, açıklıkları ve bagaj kapağı iyice kilitlenmiş değilse veya gözle görülen zorla girme belirtisi yoksa içinde kimsenin bulunmadığı bir mekandan ya da araçtan yapılan hırsızlık (Bu durumda mekanın ya da aracın zor kullanılarak açıldığı fiziksel kanıtlarla birlikte resmi makamlar tarafından hazırlanmış Görgü Tespit ve Müşteki İfade Tutanağı ile teşvik olunmalıdır.),
- Her türlü kaybetme hali, kaybolmalar,
- Halka açık yerlerde açıkta bırakılan, unutulan cihazlar,
- Başkalarına satmak, profesyonel veya ticari kullanım amacıyla satın alınan cihazlarda oluşan ziya ve hasarlar,
- Gasp/Aşırma/Yankesicilik/Kapkaç: kamusal alanlarda (park, otobüs, dolmuş, kafe, AVM, konser alanı, ofis vb.) sigortalının bilgisi ve rızası olmaksızın, değişik usul ve yöntemlerle, yanında, üzerinde, çantasında, cebinde bulunan eşyalara yapılacak yankesicilik, gasp, aşırma,
- Sim kart,
- Şarj aletinde kullanıcı kaynaklı veya kullanım hatası nedeniyle oluşan problemler ve cihazla birlikte alınmayıp daha sonradan cihazla birlikte kullanılan şarj aletleri, yazılımlar, modemler, tarayıcı ve yazıcılar ve diğer aksesuarlar,
- Cihazın arızalanmasından kaynaklanan bilgi ve veri kaybı,
- Bilgisayar virüsü veya cihazın yeniden ayarlanması sonucu oluşan arızalar,
- Kötü niyet, ihmal (hatalı kurulum, tamir ya da yetkisiz kişilerin müdahalesi dahil), konfigürasyonun standart dışı cihazlarla değiştirilmesi, uygun olmayan ortam (ortam ısısı nem durumu dahil), normal dışı elektriksel yada fiziksel uygulama, aydınlatma, yanma ya da doğal felaketler nedeniyle oluşan sorunlar,
- Seri numarasının silinmesi, ya da üzerinde oynanmış olması,
- Başka cihazların neden olduğu arızalar,
- Cihaz üzerinde bulunan üreticinin önerdikleri dışındaki verilerin kurtarılması ya da yedeklenmesi,
- Üst versiyon işletim sistemi ile çözülmüş olduğu halde, sistem güncelleştirmesi yapılmadığı için yaşanan sorunlar. (Aynı durum işletim sistemi ile birlikte gelen yazılımlar için de geçerlidir.)
- Cihazın kullanım amacı ve kapasitesi dışında kullanılması ile ilgili sorunlar,
- Üçüncü şahıslara ait ürünler ve bunların cihaz üzerindeki etkisi nedeniyle çıkan sorunlar,
- Cihaza yasadışı yazılımların kurulumlarının yapılması nedeniyle doğan sorunlar,
- Kopya program kullanımı, tanımı Kullanım Kılavuzu ve Cihaz garanti sözleşmesinde belirtilen uygun ortamlarda kullanım ya da uygun olmayan çevre ünitelerinin kullanımından ortaya çıkan sorunlar,
- 10 gün içerisinde bildirimi yapılmayan hasarlar,
- Açıkta (kapalı olmayan mahallelerde) ve halka açık kapalı mekanlarda vuku bulacak hırsızlık olayları ve kaybolma rizikoları teminat haricidir.
Telefon Sigortası Hakkında Merak Edilen Sorular
Telefon sigortası ülkemizde yaygınlaşması yeni olan bir sigorta üründür. Bu nedenle cep telefonu sigortası hakkında merak edilen birçok soru bulunmaktadır.
Alokasko.com ekibi olarak merak edilen soruları sizin için derledik. Yazımızı okumaya devam ederek bu sorular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Satın almak istediğiniz sigorta poliçesini onaylamadan önce detaylı araştırma yaparak kapsamını anlamanız size avantaj sağlayacaktır.
Öneri yazısı: Kredi Kartı Puanı Nedir, Nerede Kullanılır? 2022
Telefonu Aldıktan Sonra Kasko Yapılır Mı?
Cep telefonu kaskosu yani sigortası telefon alınırken yapıldığı gibi telefon alındıktan sonrada yapılabilir.
Cep telefonunuz alındıktan sonra faturanızı bize ileterek sigorta kapsamında güvence altına alabilirsiniz.
Telefon Kaskosu Yeni Telefon Verir Mi?
Telefon sigortası, telefonun tam hasar alması durumunda piyasa bedelinin hesaplaması ile ortaya çıkan ücretin karşılığına denk gelen aynı marka ve model muadili bir cihaz göndermektedir. Yani cihaz, ikinci el cihaz olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle sigorta kapsamında yeni cihaz verilememektedir.
Telefon Kaskosu Hırsızlığı Karşılar Mı?
Cep telefonu sigortası, poliçe kapsamına alınan telefonun sigortalının ikametinden, işyerinden veya kilitli aracından zor kullanılarak çalınması durumunda kapsam altına alınmaktadır.
Telefonun çalınması durumunda ikinci el piyasa fiyatından %30 muafiyet uygulanmaktadır.
Sigortalı muafiyet tutarını ödeyerek sigortalı telefonun muadili sigortalıya teslim edilmektedir. Fakat sigortalı muafiyet tutarını ödemeyi kabul etmezse poliçede yazılı olan sigorta bedelinin %50’i kesintiye uğrar ve sigortalının banka hesabına ödenir.
Telefon Kasko Yüzde Kaç Öder?
Cep telefonu sigortası, herhangi bir olay sonucunda telefonun pertte çıkması yani tam hasara uğraması sonucunda %30 muafiyet uygulanmaktadır. Yani piyasa bedeli 4.000 TL olan telefonunuzun hasar görmesi sonucunda %30 muafiyet (kesinti) uygulanır ve 1.200 TL olarak ödeme yapılır.
**Muafiyet oranı sigorta şirketleri aralarında değişiklik göstermektedir.
Telefon Kasko Kaç Yıl Geçerli?
Cep telefonu sigortası diğer sigorta ürünlerinde olduğu gibi sadece bir yıl geçerlidir.
Bir yılın sonunda poliçenin yenilenmesi gerekmektedir. Yenilenmeyen poliçeler geçersiz sayılır. Bu nedenle bir yılın sonucunda biten poliçenizi yenilemezseniz oluşan hasarlar poliçe kapsamında karşılanmamaktadır.
Cep Telefonu Kasko Fiyatları Ne Kadar?
Telefon sigortası fiyatları telefonun marka ve modeline göre değişmekte olup net bir fiyat verilememektedir.
Cep telefonu sigortası fiyatlarını alokasko.com güvencesi ile dakikalar içerisinde online olarak alabilirsiniz.
Alokasko.com üzerinde yer alan başvuru formuna gerekli bilgileri girerek cep telefonu sigortası fiyatı talep edebilirsiniz. Doldurulan formda yer alan bilgiler, satış danışmanlarımızın ekranlarına düşmektedir. Ardından danışmanlarımız sizin için en uygun cep telefonu sigortası fiyatlarını araştırarak teklif hazırlamaktadır. Hazırladıkları teklifi size sunarak sizden onay beklemektedirler. Sunulan teklifi değerlendirebilir, cep telefonu sigortası hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilir ve poliçe tanzimi sağlayarak telefonunuzu güvence altına alabilirsiniz.
En iyi cep telefonu kasko firmasından fiyat almak için başvuru formunu doldurabilirsiniz.