alokasko-logo
alokasko-logo

Alokasko ile En Uygun Konut Sigortası Burada! İşte 2023 Fiyatları

Konut sigortası, ev içinde meydana gelebilecek az çok ciddi beklenmedik olaylardan kaynaklanan masraf yüklerini azaltmanızı veya ortadan kaldırmanızı sağlayan bir poliçedir . Sel, yangın veya atmosferik bir olay daireye ve ayrıca komşulara zarar verebilir: Konut sigortası, evi ve içindeki eşyaları korur.

Ayrıca, konut sigortası poliçesi, sigortalının veya bir aile üyesinin neden olduğu üçüncü şahıslara verilen zararların tazmin edilmesi durumunda da koruma sağlar. Aslında, kat mülkiyeti sigortası, bağımsız olarak ödenmesi gereken bu tür bir maliyeti karşılamaz.

Konut sigortası poliçesi, bir konut biriminin mülkiyeti veya yönetimi ile ilgili tüm riskleri kapsar ve bu nedenle içerdiği risk kategorilerine göre oldukça açık bir şekilde ifade edilebilir. Yangın, Atmosferik olaylar, Hırsızlık, Hasar, Hukuki Sorumluluk, Yardım ve Hukuki Koruma, belirli ihtiyaçlara göre ayrı ayrı veya birlikte birlikte satın alınabilen başlıcalarıdır.

Bu nedenle, konut sigortası hepsi aynı değildir, çünkü hepsi aynı teminatı içermez . Bu nedenle sigorta ettirenin sözleşmeyi kurarken hangi teminatların poliçede yer aldığını bilmesi , bunların kendi ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını değerlendirebilmesi açısından önemlidir . Örneğin, özellikle ev özellikle hırsızların hedef aldığı bir mahallede bulunuyorsa, sigortanın özellikle değerli eşyaların (mücevher, kürk) çalınmasını kapsaması avantajlı olabilirken, eğer bölge su baskınına karşı korumak gereksiz olacaktır. evin bulunduğu yer hidrojeolojik istikrarsızlık riski taşımamaktadır.

Ev sigortası ve sismik olaylar

Genellikle konut sigortası depremin sonuçlarına karşı koruma sağlamaz  . Depremden etkilenen sigortalı ailelere anında maddi destek sağlayan, hasarlı bölgeyi temizlemelerini, geçici olarak güvenli bir yere taşınmalarını sağlayan, temel poliçeye eklenecek veya ayrıca satın alınabilecek çok özel bir teminattır. mülkün onarımına (veya yeniden inşasına) tahsis edilecek ve kazalardan kaynaklanan hasarları karşılayacak bir bütçeye sahip olmak.

Deprem sigortası aynı zamanda evde bulunan eşyalar gibi evin içindeki eşyaları veya evin içinde bulunan diğer tüm nesneleri de teminat altına aldığı gibi, yağmacılar tarafından yapılan hırsızlıklar sonucu oluşan zararları da teminat altına alır. Bu poliçenin maliyeti esas olarak mülkün bulunduğu bölgeye bağlıdır . Prim, deprem riskinin düşük olduğu bölgelerde uygulanacak metrekare başına 20₺ den, riskin yüksek olduğu iller için metrekare başına 35 ₺’ye kadar değişen ortalama tutar üzerinden hesaplanıyor. Bu tutara sabit bir asgari prim eklenmesi gerekir. Örnek vermek gerekirse deprem riskinin yüksek olduğu bir ilde bulunan yaklaşık 100 metrekarelik bir ev için yılda 2500 ₺ civarında prim ödenebiliyor.

Bir konutun kiracısı veya ev sahibi olarak, konutunuzu ve envanterinizi tehlikeye atabilecek yaygın tehlike kaynaklarının zaten farkındasınız. Ev sigortası, bir evdeki mobilyalar, gündelik eşyalar ve sarf malzemeleri için yangına, şebeke suyuna, fırtınaya, doluya, hırsızlığa, soyguna ve vandalizme karşı sigorta teminatı sunar. Ayrıca, yalnızca mala verilen zarar değil, aynı zamanda bundan kaynaklanan masraflar da (örn. temizlik ve otel masrafları) sigortalıdır. Ayrıca, aşağıdaki gibi eklemeler B. bisiklet hırsızlığı veya doğal tehlikeler.

Konut sigortası, ev eşyalarına verilen hasarı ikame değerinden değiştirir.

Ev eşyalarında neler sayılır?

Ev eşyaları, bir konuttaki tüm mobilyalar, mutfak eşyaları ve sarf malzemeleridir.  Mobilya, ev elektroniği veya giyim… Ayrıca nakit para, mücevherat ve antika gibi özel değerli eşyalar da ev eşyalarının bir parçasıdır. Basitçe söylemek gerekirse, bir evin çatısını kaldırıp ters çevirirseniz evden/daireden düşen her şey ev eşyalarının bir parçasıdır.

Konut sigortası neye karşı koruma sağlar?

Konut sigortası, sigortalının özel olarak kullandığı (taşınır) malını yukarıda belirtilen risklere karşı korur. Bu durumda ev eşyalarında tahribat, hasar veya kayıp olması gerekir. Ev eşyaları, örneğin mobilya, ev elektroniği, giyim ve ayrıca yiyecek ve bisikletleri içerir.

Sigorta poliçesinde sigorta yeri müşterinin konutu olarak kabul edilir. Gerçek daireye ek olarak, buna teraslar ve balkonlar da dahildir. Sigorta yeri, bir apartmanda ortak olarak kullanılan odaları da kapsar. Bunlar, örneğin koridordaki bisikletler için park yerleri veya çamaşır odası olabilir.

Sigorta poliçesinde belirtilen sigorta yerini kısmen genişleten, primsiz ek bir teminattır. Örneğin, geçici olarak bir tatil evinde bulunan kişisel ev eşyaları da sigortalıdır.

Poliçe sahibi taşınırsa, sigorta kapsamı hem eski hem de yeni daireyi geçici olarak uzatır (genellikle taşınmanın başlangıcından itibaren üç ay boyunca). Taşınma her zaman sigortacıya bildirilmelidir. Bu durumda, sigorta edilen risklerden biri neden olmuşsa, nakliye güzergahındaki hasar da sigortalı olarak kabul edilir. Sigorta kapsamı yeni daireye aktarılır. Unutulmamalıdır ki eksik sigortalanmayı önlemek için sigorta ettirenin adresi ve yaşam alanını sigortacıya bildirmesi gerekmektedir.

Konut eşyası sigortasında değerli eşyalar için özel tazminat limitleri vardır. Buna nakit para, tasarruf hesapları, mücevherler, posta pulları, kürkler, tablolar, antikalar (mobilya hariç) ve altın ve gümüşten yapılmış nesneler dahildir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Bu kalemler için başlangıçta çoğunlukla %20’lik bir genel tazminat limiti sağlanır, ancak bu sigorta şirketine göre değişir ve uzatılabilir

Ev eşyası sigortası için sigorta bedeli nasıl belirlenir?

Konut eşyası sigortası için sigorta primi, sigorta bedeline, bireysel katılımlara ve sigortalı odaların konumuna (hırsızlık/fırtına/sel tarife bölgesi) bağlıdır. Sigorta bedeli birçok sigorta şirketi tarafından yaşam alanına göre sabit bir formül kullanılarak hesaplanmaktadır. Sigorta tutarının doğru ayarlandığından emin olmak önemlidir. Konuttaki eşyaların gerçek değeri, kararlaştırılan sigorta tutarından yüksekse, bir hasar durumunda sigortalı üzerinde dezavantajlı bir etkiye sahip olacak olan eksik sigorta ortaya çıkacaktır.

Konut sigortası hangi riskleri karşılar?

  • Yangın  , yıldırım, patlama, patlama ve bir uçağın çarpması veya çarpması sonucu oluşan yangın
  •  Don ve diğer kırılmalardan kaynaklanan musluk suyu
  • Fırtına ve dolu  En az rüzgar gücü 8 olan fırtına (rüzgar hızı 63 km/s’den itibaren)
  • Hırsızlık  , soygun ve vandalizm yoluyla hırsızlık

Konut sigortası hangi masrafları karşılayabilir?

  • Temizleme  maliyetleri = sigortalı ürünlerin temizlenmesi ile birlikte kaldırma ve imha etme maliyetleri
  • Taşıma ve koruma  maliyetleri = sigortalı öğeleri değiştirmek ve eski haline getirmek için diğer öğelerin taşınması gerektiğinden kaynaklanan maliyetler
  • Nakliye ve depolama masrafları  = sigortalı hane halkının nakliye ve depolama masrafları, ev artık kullanılamıyorsa ve eşyalar artık orada saklanamıyorsa
  • Kilit değiştirme  maliyetleri = apartman kapısı veya kasa anahtarlarının sigortalı bir olay nedeniyle kaybolması durumunda kilit
  •  Koruma masrafları = sigortalı dairenin oturulamaz hale gelmesi ve kilitleme cihazlarının ve diğer güvenlik önlemlerinin yeterli koruma sağlamaması durumunda koruma masrafları
  •  Bina hasarları için onarım maliyetleri = konutta hırsızlık veya hırsızlık veya bu tür bir eyleme teşebbüs nedeniyle oluşan bina hasarları için. Aynısı, bir soygun veya hırsızlıktan sonra apartmanda meydana gelen vandalizm için de geçerlidir.
  • Nem hasarı  için onarım maliyetleri = kiralık veya şahıs dairelerinde yer döşemeleri, iç boya veya duvar kağıdı onarım maliyetleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Benzer İçerikler

spot_img
Verified by MonsterInsights